Αλλαγή γλώσσας
Η βιώσιμη επιλογή

Η βιώσιμη επιλογή

4 πλεονεκτήματα σε 1: Βιωσιμότητα

Η μόνωση ROCKWOOL δεν συμβάλλει μόνο στη δημιουργία βιώσιμων κτιρίων. Επίσης, κατασκευάζεται από ένα φυσικό υλικό και παράγεται με βιώσιμο τρόπο.

Πέτρα: Ένας φυσικός, ανανεώσιμος πόρος
Όλα τα προϊόντα ROCKWOOL κατασκευάζονται από ορυκτοβάμβακα – ο οποίος αποτελείται από ένα μείγμα φυσικών, ηφαιστειακών, διαβασικών λίθων. Αυτοί οι λίθοι είναι ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος σε αφθονία, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι η παραγωγική διεργασία υψηλής τεχνολογίας που εφαρμόζουμε εξασφαλίζει ότι όλα τα μονωτικά προϊόντα της εταιρείας μας κατασκευάζονται με βιώσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο.

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας ενός κτιρίου είναι η τοποθέτηση κατάλληλης μόνωσης. Τα προϊόντα ορυκτοβάμβακα ROCKWOOL εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και CO2, καθώς επιτρέπουν στα νέα και τα υφιστάμενα κτίρια να επωφεληθούν από την ανθεκτική, αποτελεσματική και ευέλικτη θερμομόνωση που προσφέρουν. Στην πραγματικότητα, η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση της κατάλληλης μόνωσης, ξεπερνά την ενέργεια που καταναλώθηκε για την παραγωγή της σε διάστημα μόλις μερικών μηνών. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η σωστά τοποθετημένη μόνωση μπορεί να μειώσει τις ενεργειακές ανάγκες για τη θέρμανση ή ψύξη ενός κτιρίου έως και 70-90 %. Επίσης, η μόνωση ROCKWOOL λειτουργεί συνεχώς και δεν χρειάζεται συντήρηση ή αντικατάσταση. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια επένδυση η οποία έχει γρήγορη απόσβεση!

Ανακύκλωση ορυκτοβάμβακα
Σταδιακά, η ανακύκλωση έγινε βασικό μέρος της επιχείρησής μας και σήμερα περισσότερο από το 75 % των απορριμμάτων ορυκτοβάμβακα ανακυκλώνεται. Εκτός αυτού, παρέχουμε υπηρεσίες ανακύκλωσης σε επιλεγμένες χώρες για μείωση των απορριμμάτων από ανακαινίσεις και κατεδαφίσεις, τα οποία συνδυάζονται με κατάλοιπα υλικών από άλλες βιομηχανίες και υφίστανται επεξεργασία προκειμένου να παραχθεί νέος ορυκτοβάμβακας. Είμαστε ικανοποιημένοι που η διεργασία ROCKWOOL συμβάλλει στην επίλυση ενός δαπανηρού προβλήματος αποβλήτων και, ταυτόχρονα, ελαττώνει την κατανάλωση πρώτων υλών. 

4 πλεονεκτήματα σε 1
Η μόνωση ROCKWOOL έχει διατηρήσει τις υψηλές επιδόσεις της για πολλές δεκαετίες. Εκτός των εξαιρετικών θερμομονωτικών ιδιοτήτων, τα προϊόντα ROCKWOOL προσφέρουν ασυναγώνιστη ηχομόνωση και πυροπροστασία. 

Ανακαλύψτε περισσότερα πλεονεκτήματα

Ασυναγώνιστη πυρασφάλεια
Ασυναγώνιστη πυρασφάλεια

Ασυναγώνιστη πυρασφάλεια

Learn more
Εξαιρετική ηχομόνωση
Εξαιρετική ηχομόνωση

Εξαιρετική ηχομόνωση

Learn more
Ανθεκτική λύση με μεγάλη διάρκεια ζωής
Ανθεκτική λύση με μεγάλη διάρκεια ζωής

Ανθεκτική λύση με μεγάλη διάρκεια ζωής

Learn more
Back