Αλλαγή γλώσσας
Ασυναγώνιστη αντοχή σε φωτιά

Ασυναγώνιστη αντοχή σε φωτιά

4 πλεονεκτήματα σε 1: Πυρασφάλεια

Με απλά λόγια, η πέτρα δεν καίγεται. Γι’ αυτό, τα προϊόντα ROCKWOOL από ορυκτοβάμβακα έχουν φυσικές και ασυναγώνιστες πυράντοχες ιδιότητες που βελτιώνουν την αντοχή κάθε κατασκευής σε φωτιά.

Δημιουργία ασφαλέστερων κτιρίων

Ο  ορυκτοβάμβακας  ROCKWOOL, ο οποίος παράγεται μέσω της ίδιας διεργασίας που λαμβάνει χώρα στην καρδιά του ηφαιστείου, αντέχει σε θερμοκρασίες έως και 1000 °C πριν αρχίσουν να λιώνουν οι ίνες του. Επομένως, προσφέρει κρίσιμη πυροπροστασία σε κτίρια και οικίες, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των ανθρώπων και ελαχιστοποιώντας τις ζημιές σε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία.

Ένα πρώτο βήμα για την πυροπροστασία

Υπάρχουν πολλά μέτρα που είναι δυνατό να ληφθούν προκειμένου να βελτιωθεί η πυρασφάλεια ενός κτιρίου, όπως η εγκατάσταση ανιχνευτών καπνού, συσκευών ελέγχου καπνού, συναγερμών φωτιάς και συστημάτων καταιονισμού. Πρόκειται για εξαιρετικά εργαλεία βελτίωσης της πυρασφάλειας αλλά, για την ελαχιστοποίηση των ζημιών, η τοποθέτηση μόνωσης από ορυκτοβάμβακα είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματική πυροπροστασία.

Τα προϊόντα ορυκτοβάμβακα ROCKWOOL έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παραμένουν σταθερά σε περίπτωση έκθεσης σε φωτιά, συμβάλλοντας στη διατήρηση του δομικού σκελετού του κτιρίου και στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου για την ασφαλή διαφυγή των ενοίκων.

Εφαρμογές πυροπροστασίας

Οι λύσεις πυροπροστασίας ROCKWOOL έχουν πολλές εφαρμογές και λειτουργούν ως αποτελεσματικοί πυροφραγμοί με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Μεταξύ δωματίων και στα κενά των στεγών
  • Ως πυροφραγμοί για τα χαλύβδινα μέρη του δομικού σκελετού
  • Ως πυράντοχο κάλυμμα για τους θερμούς σωλήνες και αγωγούς βιομηχανικών διεργασιών
  • Ως πυράντοχο ενδιάμεσο υλικό για τις κατασκευές πάνελ δύο στρωμάτων

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα

Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείται κυρίως για πυροπροστασία, χάρη στις άκαυστες ιδιότητές της, η μόνωση ROCKWOOL δεν τροφοδοτεί ούτε διαδίδει τη φωτιά, δεν δημιουργεί καιόμενα σταγονίδια ή σωματίδια και δεν δημιουργεί σημαντικές ποσότητες τοξικού καπνού. Έτσι, αποτελεί ένα καταπληκτικό μέσο για τη βελτίωση της ασφάλειας των ενοίκων και των διασωστών καθώς και για την προστασία της ιδιοκτησίας και των περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, η μόνωση από ορυκτοβάμβακα ROCKWOOL δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για πυροπροστασία. Η τοποθέτηση των κατάλληλων προϊόντων μόνωσης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιωθεί η θερμομόνωση και η ηχομόνωση του κτιρίου.

Ανακαλύψτε περισσότερα πλεονεκτήματα

Εξαιρετική ηχομόνωση
Εξαιρετική ηχομόνωση

Εξαιρετική ηχομόνωση

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες
Βιώσιμα υλικά
Βιώσιμα υλικά

Βιώσιμα υλικά

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες
Ανθεκτική λύση με μεγάλη διάρκεια ζωής
Ανθεκτική λύση με μεγάλη διάρκεια ζωής

Ανθεκτική λύση με μεγάλη διάρκεια ζωής

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες
Back