Αλλαγή γλώσσας
Προμήθεια βιώσιμων προϊόντων μόνωσης

Προμήθεια βιώσιμων προϊόντων μόνωσης

Σχετικά με εμάς

Ο Όμιλος ROCKWOOL είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος παραγωγός μονωτικών υλικών από ορυκτοβάμβακα. Προσφέρουμε πλήρη γκάμα βιώσιμων μονωτικών υλικών υψηλής απόδοσης για την κατασκευαστική βιομηχανία.

Τα μονωτικά προϊόντα μας βασίζονται σε πρωτοποριακή τεχνολογία ορυκτοβάμβακα και σήμερα είμαστε ο μεγαλύτερος παγκόσμιος παραγωγός μονωτικών υλικών από ορυκτοβάμβακα. Επίσης, ο Όμιλος ROCKWOOL περιλαμβάνει μια σειρά θυγατρικών εταιρειών οι οποίες προσφέρουν ειδικές λύσεις για κηπευτικές, θαλάσσιες και υπεράκτιες δραστηριότητες.

Παγκόσμια παρουσία

Υπάρχει παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα μας. Λειτουργούμε 27 εργοστάσια σε τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία) και διαθέτουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο γραφείων πωλήσεων, διανομέων και συνεργατών. Ο μοναδικός συνδυασμός εκπληκτικών ιδιοτήτων αντοχής σε φωτιά, ηχομόνωσης και θερμομόνωσης καθώς και τα αναγνωρισμένα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, τα οποία μπορούμε να τεκμηριώσουμε μέσω των βραβείων που μας έχουν απονεμηθεί από την Κυβέρνηση της Ουαλίας. Τα προϊόντα μας έχουν εγκατασταθεί σε κτίρια κατοικιών καθώς και σε εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια όλων των τύπων, από περίοπτα έργα, όπως η αρένα O2 στο Λονδίνο και το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μέχρι οικογενειακές μονοκατοικίες, τοπικά νοσοκομεία και σχολεία.

ROCKWOOL Ltd. στο ΗΒ και την Ιρλανδία

Στο εργοστάσιο στο ΗΒ, κοντά στο Bridgend της Νότιας Ουαλίας, όπου απασχολούνται περίπου 350 άτομα, παράγεται ορυκτοβάμβακας ROCKWOOL στη γραμμή παραγωγής και συσκευασίας της εταιρείας μας που είναι τελευταίας τεχνολογίας. Μαζί με τα τμήματα υποστήριξης πελατών, πωλήσεων και προώθησης προϊόντων που βρίσκονται στο Hammersmith και στο Δουβλίνο, ο Όμιλος ROCKWOOL εξυπηρετεί ολόκληρο το ΗΒ και την Ιρλανδία.

Η ιστορία μας

Η εταιρεία έχει ιστορία άνω των εκατό ετών, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1900 ανακαλύφθηκαν οι εκπληκτικές ιδιότητες του ορυκτοβάμβακα.

Όλα ξεκίνησαν στη Χαβάη όπου το φυσικό υλικό, το οποίο έμοιαζε με μαλλί, βρισκόταν παντού κοντά στο ενεργό ηφαίστειο του Kilauea. Όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είχε εξαιρετικές ιδιότητες πυροπροστασίας και μόνωσης, άρχισε να διερευνάται η διεργασία παραγωγής του ώστε να επιτρέπεται η εμπορική αξιοποίησή του.

Το 1937, ο Gustav Kahler έφερε το ηφαιστειακό υλικό στη Δανία και εγκατέστησε το πρώτο εργοστάσιο κοντά στην Κοπεγχάγη, κατασκευάζοντας μονωτικά υλικά για κτίρια, τα οποία μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το σκληρό κλίμα της Δανίας.

Με αποδεδειγμένη επιτυχία στη χώρα της, η εταιρεία άρχισε να επεκτείνεται στο εξωτερικό, πρώτα στη Γερμανία και αργότερα σε όλη την Ευρώπη καθώς και σε διεθνείς αγορές. Σήμερα, ο Όμιλος ROCKWOOL έχει επιχειρήσεις σε περισσότερες από 30 χώρες – με εγκαταστάσεις παραγωγής σε 14 περιοχές, από τον Καναδά στα Δυτικά μέχρι τη Μαλαισία στα Ανατολικά.

Το εργοστάσιο του ΗΒ κατασκευάστηκε σε μια ανενεργή βιομηχανική περιοχή στο Bridgend της Νότιας Ουαλίας και άνοιξε το 1979. Το εργοστάσιο επεκτάθηκε το 2009, ανοίγοντας μια νέα γραμμή παραγωγής, και σήμερα φιλοξενεί μια από τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής ορυκτοβάμβακα στον κόσμο.

Προϊόντα με μοναδικά πλεονεκτήματα

Η μόνωση από ορυκτοβάμβακα κατασκευάζεται από ένα φυσικό υλικό που υπάρχει σε περίσσεια - τους ηφαιστειακούς λίθους. Δεν πρόκειται απλώς για ένα φυσικά ανανεώσιμο και βιώσιμο υλικό, αλλά για ένα υλικό που προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων και αποτελεί τη βάση της επιχείρησής μας. Όλα τα μονωτικά προϊόντα μας διαθέτουν εξαιρετική αντοχή σε φωτιά, μοναδικές ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες καθώς και μεγάλη αντοχή. Τα χαρακτηριστικά αυτά τα καθιστούν μια βιώσιμη και οικονομική επιλογή.

Back